Ontspannings Massage / DUO Mogelijk

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.  Tevens worden stressklachten gereduceerd, maar ook bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek of rug en bij slaapproblemen. Bij een ontspannings-massage wordt de ademhaling dieper, spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloed en is er verbetering van de stofwisseling.

Bij een ontspanningsmassage wordt er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Onstpanningsmassage lijkt erg veel op sportmassage. De grepen en handelingen lijken erg veel op elkaar. Het verschil zit hem in de diepte van de greep. Bij een sportmassage zal de greep dieper in de spiergroep zijn dan bij een ontspanningsmassage.

De massage bestaat vooral uit effleurages. Dit zijn lange strijkingen, zachte knedingen en zachte trillingen.

 

Thaise Traditionele Massage / DUO Mogelijk

Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud en is samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Thaise massage is een behandeling met kenmerken van acupressuur, rekken en yoga. Voor de eerste keer zal u verrast zijn dat u niet gemasseerd wordt in die zin zoals u dat kent van een fysiotherapeut of een sportmasseur.

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend “yoga for lazy people”. Men wordt bewerkt met knieën en elle bogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming.

De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. In de plaats van naalden worden de handpalmen, de vingers, de duimen, de ellenbogen en de voeten gebruikt. Deze vorm van massage kan als enigszins pijnlijk worden ervaren geef dit a.u.b. aan tijdens uw behandeling.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).

Hot Stone Massage / DUO Mogelijk

Hot Stone Massage is een vorm van massage waarbij wij gebruik maken van afgeronde basalt- of zeestenen. Hot Stone Massage is een holistische massage vanuit de gedachte dat lichaam, geest en ziel één geheel zijn. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking door gebruik van hete, warme en koude stenen.

Het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning en betere doorstroming van het bloed- en lymfevocht. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.

Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt alsof deze warme stenen energieën doorgeven wat zorgt voor een goede doorbloeding en het is tevens een prettige ervaring.

Kruidenstempel Massage / DUO Mogelijk

Thaise Kruidenstempel In Thailand vormen medicinale kruiden en Thaise massage de basis van de traditionele Thaise geneeskunst. De kruiden worden tot pillen gedraaid, als voedingsadvies gegeven, in stoombaden gebruikt en er wordt mee gemasseerd. De kruiden hebben een reinigend effect, ze vergroten de weerstand, stimuleren de werking van de organen en hebben een kalmerend en ontspannend effect. Door de warmte ontspannen de spieren en kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. Het verlicht spanningen, pijn, kramp en vermoeidheid in spieren.

De Thaise kruidenstempelmassage is een massage voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. In de Thaise Kruidenstempelmassage worden Thaise yogamassage technieken gecombineerd met één of twee warme kruidenstempels. Een kruidenstempel is een buideltje gevuld met kruiden. De kruidenbuidel wordt warm gemaakt en vervolgens op de huid gedrukt. Aangezien de kruidenstempels op de huid worden gedrukt heb je bij deze massage alleen onderkleding aan.

Effecten van een Thaise kruidenstempel

 • helpt het lichaam ontspannen en ontgiften
 • geeft nieuwe energie
 • heeft een vitaliserende werking op lichaam en geest
 • activeert de stofwisseling
 • helpt de bloedsomloop verbeteren
 • verlicht bij spanning, pijn en vermoeidheid in spieren en gewrichten
Het lichaam kan na een Thaise kruidenstempelmassage nog urenlang na ‘tintelen’. Van alle massages is de kruidenstempel massage het meest doordringend. Dankzij de diepe warmtewerking is een Thaise kruidenstempelmassage een uitgelezen massage in de koudere maanden van het jaar.

Senioren Massage / duo mogelijk

Voor senioren hebben wij een speciaal arrangement.

Een stijgende leeftijd brengt toenemende kwaaltjes met zich mee. Deze massage heeft een positief effect op zowel lichaam en geest, waardoor uw ademhaling rustiger wordt, uw spieren soepeler aanvoelen en de behandelde lichaamszones beter doorbloeden.

Natuurlijk kunnen we in overleg met u de behandeling zo op u afstemmen dat deze een maximaal resultaat geeft.

Pedicure en Manicure behandelingen / Geen DUO mogelijk

Waarom deze verzorging?

Doordat onze handen en voeten veel te verduren hebben is deze verzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure of manicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de handen of voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen. Dit komt vooral door het dragen van (te hoge) hakken. Those heels aren’t made for walking girls! Regelmatige voetverzorging helpt eventuele klachten te voorkomen. Ook uw handen hebben deze extra aandacht nodig.

Een passende behandeling bestaat uit verschillende stappen,

 • Het desinfecteren van de handen of voeten met alcohol
 • De nagels en nagelriemen worden behandelt met een creme, dit verzacht de nagels en de nagelriemen
 • Het losmaken van de nagelriemen en het verwijderen van vuil onder de nagels
 • De nagels knippen, recht i.v.m. mogelijk ingroeien van de nagels (voeten)
 • Vijlen van de nagelrand, en langs de nagelriemen de “vellentjes” losmaken
 • Verwijderen van eelt e.d., hierna worden de nagels ontsmet met alcohol
 • Als laatste worden de handen of voeten ingemasseerd met een verzorgende creme
Is er tijd over wordt de behandeling afgesloten met een Thaise hand- of voetmassage of kunnen de nagels gelakt worden

Voet Massage / DUO mogelijk

Waarom een voet massage?

Jou voeten dragen je door het leven. Elke dag moeten ze ons gewicht dragen en in veelvoud als we werken of sporten. Je schoenen zijn ook niet altijd het beste voor je voeten. Daarbij besteed je in het algemeen minder aandacht aan je voeten dan ze verdienen. Voeten zijn een essentieel onderdeel van het lichaam. Ze vormen onze basis, daarbij zijn ze letterlijk en figuurlijk ons fundament in het leven. Voeten geven veel informatie over de conditie van ons lichaam. De voet als spiegel van de hele mens. De gezondheid en de mogelijke blokkades van de hele mens zijn terug te vinden in onze voeten. De voeten zijn, tezamen met de benen, de lichaamsdelen die het meest direct verantwoordelijk zijn voor gronding. Voetmassage vermindert spanning op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Een effectieve methode om de stress van alledag te ontladen en weer terug te komen bij jezelf. Voetmassage helpt je op deze wijze weer stevig grond onder je voeten te krijgen. De voetmassage is erg ontspannend, omdat ze de aandacht en energie vanuit hun hoofd naar de voeten verplaatst.

Hand Spa behandelingen

Mogelijkheden

 • Hand en Voet Spa Scrub
 • Hand en Voet Spa Massage
 • Hand en Voet Spa Masker

Gezicht Spa behandelingen

Mogelijkheden

 • Gezicht Spa Scrub
 • Gezicht Spa Massage
 • Gezicht Spa Masker

Thaise Stoelmassage, vooral voor bedrijven zeer interessant

In onze huidige werkzaamheden moeten we vaak lang zitten, veel tijd achter de computer besteden en/of herhaaldelijke dezelfde bewegingen maken. Dit leidt op den duur vaak tot lichamelijk klachten. Denk hierbij aan nek-, schouder- en hoofdpijn, rode vermoeide ogen en zeker niet te vergeten RSI.

Onze massage is een onderdeel van de zorg die u als werkgever wilt uitdragen aan uw personeel.

Met een bedrijfsmassage die op regelmatige basis gegeven wordt, worden bestaande klachten verholpen.

Onze massage is een effectieve manier om stress en werk gerelateerde klachten te voorkomen. Het zorgt voor de juiste lichamelijke ontspanning, geeft energie en komt de productiviteit ten goede.

Op de werkplek leidt dit tot positieve en duurzame resultaten, die bijdragen aan het welzijn van de medewerker en hierdoor tevens aan het succes van de organisatie als geheel.

 • Dalende ziekteverzuim.
 • Preventie van van werkgerelateerde klachten zoals RSI.
 • Gemotiveerde werknemers en beter functionerende teams.
 • Verhoogde continuïteit van bedrijfsvoering en bedrijfsbeheer.
 • Fiscale voordelen gestimuleerd door de overheid.

Voordelen voor uw bedrijf

Naast alle positieve effecten bij uw werknemers heeft bedrijfsmassage ook een fiscale voordeel voor uw organisatie. U kunt de kosten voor bedrijfsmassage op 2 manieren doorvoeren.

Stoel-/bedrijfsmassage opnemen in Arbo-plan:

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar omdat de belastingdienst bedrijfsmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan.

Bedrijfsmassage is hierdoor een vrije verstrekking. Onder verstrekkingen of vergoedingen die niet als beloningsvoordeel worden ervaren, vallen onder meer vergoedingen of verstrekkingen die samenhangen met verplichtingen van de werkgever op grond van de Arbeidsomstandighedenwet zonder dat de werknemer hierdoor een aanmerkelijke privébesparing geniet.

Een bedrijfsmassage is onder een aantal voorwaarden een vrije verstrekking:

 • U hebt als werkgever een arboplan.
 • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
 • De massage vindt plaats tijdens werktijd op de werkplek plaats.
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke prive besparing voor de werknemer.

Nieuwe werkkostenregeling

Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u de bedrijfsmassages echter ook laten vallen onder de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Dit betekent dat u maximaal 1,6 procent van uw totale fiscale loon (de zogeheten ‘vrije ruimte’) kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers bijvoorbeeld voor bedrijfsfitness en massage.

Alles wat u als werkgever aan uw werknemer vergoedt of verstrekt wordt als loon gerekend. Ook als het gaat om het vergoeden van kosten! Deze nieuwe werkkostenregeling, die pas in 2015 voor álle werkgevers geldt, heeft als belangrijk voordeel dat u geen rekening meer hoeft te houden met de voorwaarden en beperkingen van de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de belastingdienst.

Uw investering in uw medewerkers zorgt voor een positieve groei!

Stoelmassage is een activerende drukpuntmassage welke tegelijk ontspannend werkt en bevorderend is voor de bloedsomloop. Stoelmassage is gebaseerd op traditionele Thaise en Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op rug, schouders, nek, heupen, armen en handen. Het resultaat is dat je je ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest! Bij deze massage houd je je kleding aan.

Waarom Stoelmassage?

– Het wordt over de kleding heen gegeven, je hoeft je dus niet uit te kleden.

– Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage, je kunt direct weer over gaan tot de orde van de dag.

– Het zorgt voor ontspanning, een betere doorbloeding, versoepeling van spieren en heeft een verkwikkend effect.

Bedrijfsmassage is geschikt voor mensen die:

 • vele uren achter de computer werken
 • regelmatig onder hoge druk werken
 • voor lange tijd zittende houding aannemen
 • herhaaldelijk hetzelfde beweging moeten maken
 • lichamelijk zwaar werk verrichten
 • lopende band werkzaamheden

Wat is het effect van bedrijfsmassage?

 • verbetering van de bloedcirculatie
 • verhogen van energie
 • vermindering ziekteverzuim
 • lichamelijke en geestelijke ontspanning
 • bewustwording van de (werk)houding
 • toename arbeidsmotivatie
 • toename concentratievermogen
 • herstel van spierweefsel
 • prikkeling van het zenuwstelsel.