De huisregels zijn eenvoudig maar niet geheel onbelangrijk.

Het betreft hier GEEN erotische massage, sorry hiervoor moet u elders zijn.

Voor aanvang van de massage

Probeer ervoor te zorgen, dat je niet gehaast aankomt; vertraag alvast je pas en maak een begin met dieper ademhalen. Als er dingen zijn waar ik rekening mee zou moeten houden, laat je me die dan van te voren even weten? Ik denk dan aan: zwangerschap of een aandoening. Graag uw telefoon tijdens de massage uitschakelen, of laat hem thuis.

Na uw massage

Plan als het kan, het eerste uur helemaal niets na de massage zodat je optimaal kunt nagenieten. Drink ook voldoende water of kruidenthee na je sessie, zodat je de los gemasseerde afvalstoffen je lichaam uit kunt laten stromen. Zo is de massage gelijk ook een detox. Wie weet heb je wel zin om ergens lekker op een terrasje te zitten met een fijn boek om op die manier lekker na te genieten. Why not?

*Stress: tijdelijke stress is geen probleem. Het is zelfs nuttig als we moeten vechten of vluchten. We zijn daar op gebouwd. We beschikken over een oeroud stress-systeem waarmee we in penibele situaties adequaat kunnen reageren. De hartslag gaat omhoog, de bloeddruk en de ademhaling nemen toe. Stresshormonen cortisol en adrenaline gieren door ons lijf. Maar deze opperste staat van paraatheid moet niet te lang aanhouden, want dan keert het zich onbedoeld tegen het lichaam. Slijtage en verouderingsprocessen worden versneld en het risico op ziekte (disbalans) neemt toe. Dus zorg voor een balans tussen actie en rust. Rust heeft echt nut; zo kan het lichaam zich weer herstellen.


Wanneer wordt het afgeraden om een massage te ondergaan?

1) Bij infecties, virussen of ontstekingen die koorts veroorzaken.
2) Circulatiestoornissen zoals trombose.
3) Huidziekten of een zeer tere huid.
4) Bij hevige pijn.
5) Bij een slechte algemene gezondheid.